Вітання Євгена Романенка – Президента Асамблеї із Воздвиженням Хреста Господнього!

Воздвиження 2020 - яке свято 27 вересня - історія - традиції

 

Шановні колеги!

Вітаю Вас із Воздвиженням Хреста Господнього!
Згідно з переказами, в 326 році мати імператора Костянтина Олена вирушила до Єрусалима на пошуки християнських святинь (можна сказати, що цариця стала основоположницею біблійної археології). Тоді було знайдено Хрест, а також Гроб Господній (печера, де був похований і на третій день воскрес Христос).
Розкопки проводилися на Голгофі, де було розп’ято Христа. Під землею було виявлено три хрести, кілька цвяхів і дошку з написом “Ісус Назарянин, Цар Юдейський”. Однак дошка лежала окремо і зрозуміти, який з трьох хрестів – Господній, було неможливо. За переказами, хрести по черзі прикладали до хворого, і після дотику до того самого Хреста він зцілився. За іншим переказом, від доторку до цього хреста воскрес померлий, якого несли вулицею для поховання (звідси власне нібито і назва животворящий).
Нехай це урочисте свято принесе нам добро, духовне вдосконалення, перетворюючи наше життя на краще, надихаючи на творчу працю, наближаючи нас до високих християнських ідеалів.
Нехай Всемилостивий Господь Бог дарує нам мир і спокій на нашій рідній землі, захистить від життєвих негараздів, допоможе у здійсненні світлих задумів та надихає всіх Вас на добрі справи на благо та добробут наших родин та усієї України!
Здоров’я, щастя і благополуччя Вам і Вашим близьким.

З повагою,
Президент Всеукраїнської Асамблеї
докторів наук з державного управління             Є.О. Романенко