Вітання Євгена Олександровича Романенка зі святом Різдва Пресвятої Богородиці!

Картинки по запросу зі святом Різдва Пресвятої Богородиці!

Шановні колеги!

 

Вітаю вас зі святом Різдва Пресвятої Богородиці!

Різдво Пресвятої Богородиці, або Мала Пречиста – релігійне свято християнської церкви на честь Богородиці Діви Марії, матері Ісуса Христа, що є одним з дванадесятих свят.

Про Різдво Пресвятої Богородиці до нас дійшло мало відомостей. Та й саме свято Різдво Богородиці було встановлено лише в VI столітті. Відомо, що Діва Марія народилася на зламі епох у роки правління Ірода Великого в одному з передмість Єрусалима. В Єрусалимі мешкала праведна і благочестива сімейна пара Іоаким і Анна, у яких не було дітей. Після довгих сліз і молитов Іоакима і Анни кожному з подружжя з’явився ангел і сповістив, що Господь почув їхні молитви і пошле їм благословенну дитину, про яку говоритимуть у всьому світі.

Через дев’ять місяців Анна народила дівчинку, яку подружжя нарекло Марією і, згідно з даною ними обітницею, віддали в Єрусалимський храм до повноліття і присвятили служінню Богу.

На честь свята Різдва Пресвятої Богородиці в Україні і за її межами побудовано безліч церков, соборів і храмів. А в саме свято у церквах проходить обов’язкова служба Різдва Пресвятої Богородиці з проповіддю та співами.

У цей день бажаю удачі і наближення до виконання своїх заповітних мрій.

Нехай у ваших серцях завжди горить вогонь любові до ближнього, прагнення служити ідеалам добра і справедливості.

Міцного здоров’я, успіхів, щастя і благополуччя.

 

З повагою,

Президент Асамблеї,

доктор наук з державного управління,

професор, Заслужений юрист України           Є.О. Романенко