16 травня 2018 року в Інституті державного управління у сфері цивільного захисту відбулася науково-практична конференція «Цивільний захист України: сучасний стан, здобутки, проблеми, перспективи розвитку»

Картинки по запросу Інституті державного управління у сфері цивільного захисту

 

16 травня 2018 року в Інституті державного управління у сфері цивільного захисту відбулася науково-практична конференція «Цивільний захист України: сучасний стан, здобутки, проблеми, перспективи розвитку».

Свої наукові розробки представили  науковці як з України, так і зі зарубіжних навчальних закладів. Учасники конференції обговорили важливі питання наукового та методичного забезпечення підготовки керівних кадрів та фахівців у сфері цивільного захисту, актуальні проблеми запобігання надзвичайним ситуаціям, забезпечення техногенної, пожежної та екологічної безпеки. Були висвітлені питання навчання населення та освітні розвитку інформаційних технологій взагалі.

Також, упродовж роботи секцій конференції було обговорено проблеми виконання основних заходів цивільного захисту в сучасних умовах та шляхи їх вирішення зокрема щодо надання домедичної допомоги: у бойових умовах (тактична медицина) та при надзвичайних ситуаціях в умовах мирного часу

Окрема увага була приділена обговоренню завдань удосконалення інноваційних технологій в освітньому просторі підготовки фахівців у сфері цивільного захисту. Подальший розвиток інформатизації,  розбудова інформаційного суспільства в країні неможливі без ефективної міжвідомчої взаємодії фахівців у сфері цивільного захисту на рівні інформаційних систем.  В її основі повинні лежати єдині стандарти,  що регламентують питання формування реєстрів і обміну даними між державними органами державної влади, бізнесом та громадянами.