Казахстан: презентація глобальних тенденцій в розвитку ЗМІ

 

Партнер Асамблеї, Казахський національний університет ім. Аль-Фарабі, за підтримки Бюро ЮНЕСКО в Алмати, провів презентацію глобальних тенденцій 2017/2018 рр. в області свободи вираження думок і розвитку засобів масової інформації (далі – Презентація), що відбулася в Алмати, Казахстан під час III конференції «Моделі навчання міжнародної журналістиці з метою сталого розвитку» (MTIJ).

Презентація – частина всесвітнього видання «Тенденції в галузі свободи вираження думок і розвитку ЗМІ» в 2017/2018 роках. У доповідях учасників особливу увагу було приділено питанням гендерної рівності в засобах масової інформації, представлена ​​глобальна перспектива, яка служить важливим ресурсом для держав-членів ЮНЕСКО, міжнародних організацій, груп громадянського суспільства, наукових кіл та окремих осіб, які прагнуть зрозуміти мінливий глобальний медіа-ландшафт. Презентація також відбулася на Форумі університетів Alma-Mater of Journalism, що  пройшла 4 квітня 2018 року в Алмати у співпраці з Міністерством освіти і науки РК.

Крім того, Презентацію планується провести 3 травня на семінарі по якісній журналістиці в Центральній Азії, організованому Міністерством культури, інформації та туризму Киргизької Республіки і Бюро ОБСЄ, який відбудеться в Бішкеку, Киргизстан.

Детальніше з інформацією можна ознайомитися за посиланням: http://ru.unesco.kz/kazakhstan-presentation-of-the-world-media-trends-report