Вітання Євгена Романенка з Днем Соборності тa Свободи України!

Вітання з Днем Соборності України – Летичівська ОТГ

 

Шановні колеги!

 

Вітаю вас з Днем Соборності тa Свободи України!

Це свято офіційно встановлене у 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) української держави. У 2011 році День Соборності поєднали з Днем Свободи, що раніше відзначався 22 листопада, під назвою «День Соборності і Свободи України». Однак у 2014 році указом Президента свято було відновлено як День Соборності України.

В українському національному календарі дата 22 січня посідає одне з провідних місць. Так, саме 22 січня 1918 року Універсалом Центральної Ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки. Роком пізніше, 22 січня 1919 року, у Києві на Софійській площі проголошено Акт Злуки (об’єднання) українських земель в єдину Україну, стверджувалось об’єднання двох тодішніх держав – УНР та ЗУНР, що постали на уламках Російської і Австро-Угорської імперій, – в єдину соборну Українську державу.

Ми – прекрасна нація, ми дуже талановита нація, ми дуже працьовита нація і я переконаний, що майбутнє наше світле, майбутнє наше хороше, прекрасне і тому хочу побажати, щоб ми частіше про це згадували, частіше посміхалися один одному.

Щоб все складалося, щоб все виходило.

Щоб у нас було майбутнє, в яке ми віримо, щоб наші діти мали хороші шанси в своїй країні на самореалізацію, щоб нам кожен день дарував нам задоволення від життя.

 

З повагою, 

Президент,         

доктор наук з державного управління,

професор,

Заслужений юрист України                    Є.О. Романенко