Вітання Президента ГО “ВАДНД” – Євгена Романенка із Горіховим Спасом

Горіховий Спас 2021 - привітання з Хлібним Спасом у віршах, картинках, листівках — УНІАН

 

Дорогі колеги!

Вітаю Вас із Горіховим Спасом.

Горіховий Спас – фінальне свято із трьох літніх Спасів, які присвячені вшануванню Бога, збору врожаю та підготовці до зими. Таку назву свято отримало, бо до цього часу саме достигає ліщина (лісовий горіх), а значить – можна її збирати й заготовляти.

Третій Спас встановлений православною церквою на честь перенесення до Константинополя Нерукотворного образу Ісуса Христа. Звідси й інші назви свята – Полотняний Спас, Спас на полотні, Нерукотворний Спас. За переказами, Ісус умив обличчя водою та потім витер його рушником, на якому відбився його лик. Це рушник з нерукотворним зображенням Спасителя зцілив володаря Едесси від смертельної хвороби, що сприяло поширенню там християнства.

Висловлюю надію, що це свято буде сприяти суспільному єднанню, гармонізації громадських відносин, зміцненню взаєморозуміння між людьми.

Нехай свято принесе у Ваші родини радість, наповнить серця теплом і надією, допоможе бути добрішими і терпимішими до близьких.
Бажаю, щоб Ваші серця були завжди наповнені шляхетним прагненням жити за правилами моралі, зміцнювати добрими справами могутність рідної Батьківщини.
Щиро бажаю Вам міцного здоров’я, успіхів у всіх починаннях, щастя і добра!

 

З повагою,

 

Президент Асамблеї          Є.О. Романенко