Асамблея провела, сумісно з Регіональною Академією Менеджменту ІІІ міжнародну науково-практичну конференцію «Європа і тюркський світ: наука, техніка і технології», що відбулася 02-04 травня 2018 року у м. Аланія (Туреччина)

 

 

 

Всеукраїнська асамблея докторів наук з державного управління провела, сумісно з Регіональною Академією Менеджменту (Павлоград, Казахстан), European Scientific Foundation Institute of Innovation (Влоцлавек, Польща), Regional Center for European Integration  (Влоцлавек, Польща), National Institute of Economic Research (Батумі, Грузія), Східно-Європейським інститутом (Іжевськ, Росія), Університетом економіки і підприємництва (Джалал-Абад, Киргизстан) та Таразським інноваційно-гуманітарним університетом (Тараз, Казахстан), ІІІ міжнародну науково-практичну конференцію «Європа і тюркський світ: наука, техніка і технології», що відбулася 02-04 травня 2018 року у м. Аланія (Туреччина).

Мета заходу – обговорення наукових проблем і практики поглиблення теоретико-методологічних та практичних підходів, що сприятимуть ефективній взаємодії Європи та тюрського світу.

На конференції було представлено близько ста доповідей вчених, викладачів і дослідників з Туреччини, Польщі, Грузії, України, Білорусі, Киргизстану, Таджикистану, Боснії і Герцеговини, Північного Кіпру, Татарстану, Сибіру, ​​Чечні. Також, зі своїми доповідями, виступили науковці з усіх представлених регіонів Казахстану (включаючи столичні Національні університети).

Учасники конференції обговорили взаємовідносини європейських країн та тюркського світу, включаючи політичні, соціальні, історичні, культурні, релігійні аспекти; виявили сучасні загрози європейського-тюркської єдності і висловили прогнози розвитку ситуації в цій галузі, в умовах стрімко мінливого балансу сил на міжнародній арені.

Від Асамблеї у конференції взяли участь д-р. наук з держ. упр., професор, Заслужений юрист України Романенко Євген Олександрович та канд. наук з держ. упр. Чаплай Ірина Віталіївна.

За результатами проведення конференції буде опублікована збірка наукових статей.