III Міжнародна науково-практична конференція «Членство в СОТ: перспективи наукових досліджень та міжнародного ринку технологій» м. Амман (Йорданія)

 

 

              17-19 жовтня 2018 року Всеукраїнська асамблея докторів наук з державного управління провела, разом з Регіональною Академією Менеджмента (Казахстан), Європейським науковим фондом «Інститут інновацій» (Польща), Регіональним центром європейської інновації (Польща), Національним інститутом економічних досліджень (Грузія), Східно-європейським інститутом (Російська Федерація), Університетом економіки та підприємництва (Казахстан) та Таразським інноваційно-гуманітарним університетом (Казахстан),  ІІІ міжнародну науково-практичну конференцію «Членство у СОТ: перспективи наукових досліджень та міжнародного ринку технологій», що пройшла в м. Амман (Йорданія).

              Учасниками заходу були науковці, представники органів державної влади, громадськість, молодь з Казахстану, Сполучених Штатів Америки, а, також, ряду країн Європи (ФРН, Україна, Білорусь) і Азії (Індія, Ізраїль, Грузія, Киргизстан).

              У вітальних промовах представників органів публічної влади пролунали слова щодо необхідності інтеграції до світового економічного співтовариства та було висловлено сподівання на подальше забезпечення дієвих механізмів правового захисту інвестицій та інновацій, творчого і наукового потенціалу.

             На заході були представлені доповіді, що дали хорошу теоретичну базу для поліпшення якості діяльності підприємств і організацій різних сфер науки.

            Присутні відзначили, що, на сьогоднішній день, Існують три основні вигоди від членства в СОТ: а) зміцнення заходів економічної політики всередині країни і інститутів по здійсненню міжнародної торгівлі товарами і послугами, що є попередньою вимогою для завершення вступу до СОТ; б) полегшений і гарантований доступ на основні експортні ринки і в) доступ до механізмів СОТ з врегулювання торговельних суперечок.

          За результатами роботи науково-практичної конференції буде опубліковане видання тез доповідей та повідомлень окремим збірником