Пам’ять про Голодомор 1932-1933 рр. …

Картинки по запросу голодомор

Щорічно, в четверту суботу листопада, проводиться пам’ятна хвилина мовчання на честь загиблих під час Голодомору у 1932-1933 роках. У храмах проводитимуться поминальні панахиди, проходитимуть траурні заходи, в яких візьмуть участь представники органів державної влади, місцевого самоврядування, громадськості, духовенства та іноземні гості.

Голодомор забрав мільйони людських життів. Для України 1933 рік став часом національної катастрофи. Наслідком злочину геноциду, крім фізичного вбивства мільйонів людей, стало руйнування традиційного устрою життя. Пережитий масовий голод, на довгі десятиліття, порушив природний генетичний фонд українців, призвів до морально-психологічних змін у свідомості нації.

Руйнівні наслідки Голодомору гальмують поступ незалежної України.  Подолання цих наслідків – необхідна умова оздоровлення суспільства, національної консолідації й побудови успішної України.

Це має стосуватися кожної людини і громадяни України не можуть бути осторонь цих процесів. Вірю, що об’єднавшись у пам’яті про мільйони невинних жертв Голодомору, ми підтверджуємо нашу спільну відданість ідеї створення світлого майбутнього України і сприяння повазі до загальних прав, свобод людини, які є невід’ємним правом всього людства.

З повагою,

Президент Асамблеї                           Є.О. Романенко